Curs de pictură pe sticlă , tehnica '' imitație vitralii ''.

24 Iunie 2015

Parohia Mălăiești a organizat în perioada 11 - 16 iunie ,cursuri de pictură pe sticlă în tehnica '' imitație vitralii '' ,în prima sa ediție .
În desfășurarea acestei prime ediții am avut ca parteneri clasa a III-a A, clasa pregătitoare A și clasa pregătitoare B de la Școala ''Carmen Sylva '' din Iași ,însumând în total un număr de 72 de elevi .
La aceste cursuri de pictură pe sticlă ,preotul paroh Pr. Apostol Pavel a invățat pe elevi pașii ce urmează pentru pregătirea sticlei ce urmează a fi pictată ,alegerea culorilor , pensoane...etc.
La această primă ediție s-a pictat pe pahare de sticlă ,în tehnica ''imitație vitralii '' mai mult figurine: îngerași ,fluturi ,buburuze ,flori , dovleci,spiriduși,porumbei...etc.
În ziua de 16 iunie ,toate cele 72 de lucrări ale elevilor au fost expuse într-o expoziție cu vânzare ,iar din sumele obținute s-au cumpărat 110 pachete cu dulciuri ce au fost împărțite în ziua de 17 iunie copiilor spitalizați în spitalul "Sf.Maria" din Iași.
Au fost formate grupe de elevi din cele trei clase ,însoțiți de Pr. Apostol Pavel, doamnele învățătoare Acatrinei Nela și Constantinescu Claudia-Gianina , ce au mers prin saloanele spitalului împărțind pungile cu dulciuri copiilor.